Incendiu la o școală - Elevii și cadrele didactice au fost evacuați

Vineri, 09 Decembrie 2022Bacau
Sursa Foto: Facebook ISU Bacau

Incendiu la o scoala   Elevii si cadrele didactice au fost evacuati | imaginea 1 Marți, 6 decembrie a.c., pompierii băcăuani au fost solicitați să intervină în localitatea Mărgineni, pentru lichidarea unui incendiu produs la Școala Gimnazială „Alexandru Piru”.

Apelul pe Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112 a fost primit în dispeceratul integrat ISUJ Bacău, în jurul orei 11:00, iar în cel mai scurt timp posibil, la locul indicat s-au deplasat forțe și mijloace din cadrul Detașamentului de Pompieri Bacău.

Pentru gestionarea operativă a situației, la fața locului au acționat 27 de salvatori, ce au încadrat următoarele mijloace tehnice: trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autoplatformă, o autospecială de primă intervenție și comandă și o amblanță SMURD.

De asemenea, până la sosirea echipajelor specializate, prima intervenție a fost asigurată de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al localității și cadrele didactice.

În urma recunoașterii s-a constatat faptul că incendiul se manifesta la un panou electric. În urma acestuia au ars materiale combustibile dintr-o încăpere cu destinația magazie, fiind inundate cu fum atât holul, cât și podul construcției. În paralel cu acțiunea de recunoaștere, s-au contituit echipaje de singere și echipaje de căutare-salvare.

Din unitatea de învățământ au fost evacuate de către cadrele didactice 204 persoane, respectiv 180 de elevi și 24 de profesori/personal auxiliar. Din fericire, nu au fost înregistrate victime. Incendiul a fost lichidat, iar forțele de intervenție au revenit la bază. Din cercetările efectuate de pompierii militari, cauza probabilă de producere a incendiului este scurtcircuitul electric

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.