La ieșirea din tură, au intervenit la un accident rutier

Marți, 06 Decembrie 2022Constanta
Sursa Foto: Facebook ISU Constanta

La iesirea din tura  au intervenit la un accident rutier | imaginea 1 „Opreşte! Trage pe dreapta, repede. Este un accident!” „Haideţi, poate au nevoie de ajutor. S-au lovit destul de rău, după cum arată maşinile” „Sunteţi toţi bine? Liniştiţi-vă, nu intraţi în panică. Suntem pompieri. Suntem aici să vă ajutăm. Vă doare ceva? Sunteţi răniţi?”

„Cele două persoane nu au leziuni; au suferit atac de panică. Noi doi ne ocupăm de ele, voi doi scoateţi bornele de la bateriile autoturismelor, iar tu anunţă la 112”. Din fericire, accidentul rutier la care au intervenit salvatorii nu s-a soldat cu victime. Doar cu pagube materiale.

Două dintre persoanele implicate erau foarte speriate, iar salvatorii au intervenit cu calm şi empatie pentru a le linişti. După ce au scos bornele bateriilor şi s-au asigurat că nu există niciun pericol, au degajat carosabilul de resturile provenite de la accident.

Accidentul s-a petrecut în jurul orei 9.00 dimineaţa, când cei cinci ieşiseră din tura de serviciu de la Detaşamentul Special de Pompieri Cernavodă şi se îndreptau spre casă. Locuiesc în Constanţa şi fac naveta împreună. Sunt pompieri militari de mai puţin de un an.

Deşi este tânăr – 28 ani, sg. maj. George Datcu are în spate experienţa din teatrele de operaţii militare. A luptat în Afganistan. Şi sg. maj. Mădălin Fărcăşanu a servit patria cu arma la piept, la aceeaşi unitate militară – Batalionul 341 Topraisar, „Rechinii Albi”.

„Mădălin a coordonat intervenţia. În situaţii limită, ia cele mai bune decizii, cu mult calm şi stăpânire de sine. Şase luni în Afganistan înseamnă câţiva ani într-o viaţă de om. Experienţele trăite acolo te marchează, iar poveştile pe care le-am adus cu mine sunt un amalgam de trăiri greu de povestit. Am pierdut acolo colegi, camarazi. Sunt experienţe care m-au întărit” , spune George.

Cu toate că după experienţa din teatrul de operaţii militare, George a decis să vadă şi cum este viaţa de civil, după doi ani viaţa l-a îndreptat tot către o carieră militară, de data aceasta alăturându-se pompierilor militari din cadrul ISU Dobrogea.

„Şi viaţa de militar, şi cea de civil au fost experienţe pe care nu am cum să le regret vreodată. M-au făcut omul care sunt astăzi şi nu am niciun regret. Îmi place ceea ce fac acum; mi-a plăcut mereu să ajut şi să fiu de folos celorlalţi”, a afirmat Sg. maj. George Datcu.

Felicitări colegilor pentru curajul lor, pentru determinare şi altruism! Cu ei ne mândrim: Sg. maj. George Datcu, Sg. maj. Mădălin Fărcăşanu, Sg. maj. Lucian Florea, Sg. maj. Cosmin Moisoiu, Sg. maj. Alexandru Croitoru.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.