Legat cu un lanț, la mai puțin de un metru de incendiu

Vineri, 23 Decembrie 2022Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Legat cu un lant  la mai putin de un metru de incendiu | imaginea 1 Calvarul flăcărilor care au izbucnit la o afumătoare și la alte anexe din Uricani, l-a surprins pe Haiduc legat cu un lanț, la mai puțin de un metru de incendiu.

Când au ajuns pompierii de la Garda de Intervenție Lupeni la el, cățelul avea blana arsă pe alocuri și nu mai avea putere să se zbată pentru a se elibera. Nu mai putea nici să latre, fiind copleșit de căldura infernală.

Însă o lovitură precisă a unei răngi Halligan a zdrobit numaidecât zalele lanțului și în câteva clipe, Haiduc era deja în brațele pompierilor salvatori, cu ochii umezi, dar nu de la apa folosită pentru stingerea incendiului, ci de la lacrimi.

Sentimentul de teamă profundă îi dispăruse, ca și cum ar fi înțeles că de acum nimic rău nu i se mai poate întâmpla. După ce l-au scos din ghearele focului, pompierii au chemat un tehnician veterinar, care i-a acordat îngrijirile necesare, chiar la locul intervenției.

Iar de a doua zi, Haiduc a început o nouă viață, într-un adăpost pentru căței. Faptul că Haiduc a fost salvat la timp, înseamnă că Cineva a vrut ca el să trăiască. Și cu siguranță că ochii lui blânzi vor mișca inima cuiva și va avea un nou stăpân, cât de curând.

Felicitări, Florin Marian Pătrașcu, Nicu Moian, Brănişteanu Adrian, Adelin Pavel, Marian Ionete, Ionuț Saturn, Cristi Bumbar, Fodor Robert Raul, pentru sufletul salvat în acea zi!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.