Locuință din Teleorman, distrusă în totalitate de flăcări

Vineri, 30 Decembrie 2022Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

Locuinta din Teleorman  distrusa in totalitate de flacari | imaginea 1 O locuință din localitatea Purani a fost distrusă aproape în totalitate de flăcări, cauza probabilă de izbucnire fiind o sobă fără acumulare de căldură, amplasată în apropierea materialelor combustibile.

Alertați pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, la ora 03.24, salvatorii din cadrul Detașamentului de Pompieri Videle au intervenit pentru stingerea focului cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.

La sosirea acestora, incendiul se manifesta generalizat, fără victime, cu posibilitatea propagării la anexele și imobilele din imediata apropiere. Pompierii au reușit să localizeze și să lichideze incendiul în limitele găsite, după aproape două ore și jumătate de intervenție.

Au ars ori au fost distruse acoperișul casei pe cca. 70 mp, elemente de tâmplărie, mobilier, produse electrocasnice, textile și aproximativ 500 kg de cereale.❗️Pentru evitarea unor evenimente asemănătoare, pompierii recomandă cetățenilor:

⭕️ să nu amplaseze mijloacele de încălzire în apropierea materialelor ușor combustibile;

⭕️ se interzice folosirea improvizaţiilor la burlanele metalice de evacuare a fumului cu coturi multiple, montate pe lângă pereţii combustibili sau în apropierea materialelor combustibile;

⭕️ nu folosiţi alte materiale combustibile în afară de cele pentru care a fost destinată soba şi evitaţi supraîncărcarea acesteia;

⭕️ folosiţi soba doar cu uşiţa închisă;

⭕️ aşezaţi o tăviţă metalică în faţa sobei, în dreptul uşiţei;

⭕️ nu aşezaţi în apropierea sobei sau pe aceasta materiale combustibile;

⭕️ stingeţi focul din sobă înainte de a părăsi locuinţa.

❗Foarte important❗Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112❗

Locuinta din Teleorman  distrusa in totalitate de flacari | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.