Noapte de foc pentru pompierii covăsneni

Vineri, 23 Decembrie 2022Covasna
Sursa Foto: Facebook ISU Covasna

Noapte de foc pentru pompierii covasneni | imaginea 1 Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna a fost anunţat, cu câteva minute după miezul nopţii, despre faptul că s-a produs un incendiu la acoperișul unei societăți comerciale din localitatea Boroșneu Mare.

La localizarea şi stingerea incendiului au participat pompieri militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Sfântu Gheorghe, cu trei autospeciale de stingere, o autoscară mecanică și o ambulață SMURD. Eforturile de lichidare a incendiului au fost mari deoarece exista posibilitatea ca incendiul să se extindă la întreaga clădire, iar intervenția a durat aproximativ cinci ore.

În urma incendiului, a cărui cauză probabilă o reprezintă jar sau scântei provenit de la jarul căzut din sistemele de încălzire, a ars acoperișul clădirii, confecționat din lemn cu învelitoare din țiglă pe o suprafață de aproximativ 150 mp și s-au degradat pereții portanți și neportanți ai clădirii și bunurile materiale depozitate situate la etajul 1.

În cursul zilei de marți, 20 decembrie a.c., pompierii din cadrul subunităților au mai acționat și la alte misiuni, după cum urmează:

🚒 incendiu la o casă de locuit din localitatea Calnic. S-au deplasat la fața locului 2 autospeciale de stingere și un echipaj SMURD. Incendiul se manifesta în interiorul casei, pe o suprafață de aproximativ 20 mp. Cauza probabilă a incendiului o reprezintă un scurtcircuit electric. Din fericire, în urma acestui eveniment, nu s-au inregistrat victime.

🚒 3 accidente rutiere produse pe raza localităților Sfântu Gheorghe și Cernat. În urma acestor evenimente, 13 persoane au fost evaluate de către echipajele medicale, 4 dintre acestea au fost transportate la spital, iar 7 au refuzat transportul; 🚨 18 intervenții SMURD pentru acordarea primului-ajutor medical calificat.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.