Nu doar Moș Crăciun primește scrisori!

Marți, 13 Decembrie 2022Bucuresti-Ilfov
Sursa Foto: Facebook ISU Bucuresti-Ilfov

Nu doar Mos Craciun primeste scrisori | imaginea 1 Povestea noastră începe așa: 23 noiembrie a.c., trecut bine de ora 10.00, Detașamentul de Pompieri Băneasa.

Ca orice unitate militară, perimetrul acesteia este bine delimitat, cu garduri înalte, opace, porți mari din fier. O dimineață normală pentru salvatorii care veghează la liniștea locuitorilor din zona de nord a capitalei.

Se făcuse schimbul de tură, autospecialele erau pregătite pentru intervenție, iar pompierii erau în programul normal de lucru (pregătire de specialitate, antrenamente etc). În postul de pază, la poarta subunității, era Bogdan Săraru, pompier salvator și paramedic SMURD, cu multe intervenții la activ, un om dedicat muncii sale, la fel ca toți colegii lui.

La un moment dat, zărește la poarta subunității un domn care părea că are nevoie de ajutor. Și pentru ca povestea să nu fie distorsionată, vom reda mai jos scrisoarea primită de colegul nostru, scrisă caligrafic, înrămată și cu un sticker lipit pe aceasta, care spune așa:

“5 dec. 2022; București; Dragă Bogdan Săraru, îți adresez această SCRISOARE DE MULȚUMIRE, pentru faptul că în data de 23 nov. 2022, ora 10:38, ai făcut în așa fel ca C…… (nu vom face public numele fetiței), fata mea de 10 ani, să mai aibă TATĂ.

Nu îmi amintesc multe lucruri, știu doar că în situația critică în care mă aflam, la câteva ore de moarte, 4 (patru) ore maxim, tu m-ai învățat cum să respir pe scaunul de la poarta unde erai de serviciu. Am putut să respir. Până când colegii tăi m-au dus în 4 minute la Spitalul Elias. Acolo m-au salvat.

Dar de fapt eu eram salvat. Pentru că datorită profesionalismului tău, ai știut să intervii și să îmi elimini în primul rând, atacul de panică. Am văzut în ochii tăi că pot avea încredere, am crezut în acțiunile tale, care nu au dat greș. Am văzut acea empatie și în ochii colegilor tăi de pe autospeciala SMURD care m-au lăsat pe mâini bune.

Așa cum am spus față de colegii tăi, cu comandantul tău cel tânăr și superprofesionist, când salvezi viața unui om, devii frate cu el. Așadar, familia mea s-a mărit. Fii binecuvântat! Mulțumesc, Bogdan Săraru!”

Pompierii nu așteaptă nimic. Ei își fac meseria cât de bine pot. Merg la intervenții cu emoții în suflet, gândindu-se și rugându-se pe timpul deplasării ca la locul intervenției să nu fie ceva grav și nimeni să nu aibă de suferit.

Când acest lucru nu se întâmplă, duc o luptă, cot la cot, deși inegală, cu natura, cu focul, cu moartea, pentru ca semenii lor, sau bunurile acestora să aibă cât mai puțin de suferit. De multe ori reușesc să câștige lupta asta și reușita lor este ceea ce îi mulțumește și îi conduce mai departe.

Dar în situații ca cea de mai sus, în care un pompier primește o scrisoare care vine să întărească mulțumirea cu care a rămas după ce și-a ajutat semenul, te face să înțelegi că toate greutățile acestei meserii dispar atunci când salvezi o viața, pentru că atunci când salvezi o viața, salvezi o lume întreagă!

Se adresează mulțumiri lui Bogdan, pentru că face minunile să devină realitate și mulțumiri tuturor salvatorilor pompieri, paramedici, piloți, medici, asistenți, ambulanțieri, salvamontiști, voluntari pentru tot ceea ce fac! PS: în poza de mai jos, Bogdan pleca la o nouă intervenție cu ambulanța SMURD.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.