Respect, Marius!

Marți, 27 Decembrie 2022Galati
Sursa Foto: Facebook ISU Galati

Respect  Marius | imaginea 1 El este Marius și merită toată stima noastră!

Miercuri, 21 decembrie a.c., a avut o misiune specială. Trebuia să meargă împreună cu alți colegi, la o școală din județul Galați, unde un grup de copii nu au făcut în acest an scrisoare către Moșul, ci către „domnu’ pompier”.

Totul a fost pregătit din timp: unii salvatori au adunat bani, alții au donat sânge, iar cu tichetele strânse au cumpărat cadouri pentru cei mici, pe care le-au împachetat cu grijă. Abia ieșise din tură și se grăbea să nu întârzie la întâlnirea cu colegii, când a văzut în trafic o femeie întinsă pe asfalt.

”- Vă rog să nu vă mișcați! Spuneți-mi unde vă doare! - Gâtul! Și nu pot să mișc piciorul de durere! - Ajutorul este pe drum. Până atunci trebuie să vă opresc hemoragia de la cap. Vă rog să stați liniștită, sunt pompier și știu ce am de făcut.”

Marius i-a imobilizat piciorul cu câteva pături primite de la cei care au mai oprit în trafic, i-a bandajat capul și i l-a menținut în poziție dreaptă pentru a nu își agrava situația. După ce și-a ajutat colegii paramedici să o urce pe targă și în ambulanța SMURD, a văzut toate apelurile ratate.

”- Alo, ajung acum! Am avut o problemă în trafic. Sunt pe drum! - Stai liniștit, Marius! Am auzit ce s-a întâmplat! E bine că ai fost acolo și ai putut să ajuți! Te așteptăm, oricum nu plecam fără tine.”

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.