Respect, Plutonier major Berevoianu Eusebiu Ion!

Vineri, 09 Decembrie 2022Arges
Sursa Foto: Facebook ISU Arges

Respect  Plutonier major Berevoianu Eusebiu Ion | imaginea 1 Într-o localitate din Argeș, liniștea serii a fost spulberată de strigătele de ajutor ale unui bărbat.

În ajun de Moș Nicolae, când oamenii se pregăteau de întâmpinarea acestuia, în satul Sboghițești, din comuna Nucșoara, comunitatea a fost alertată de claxoane și strigăte de ajutor care anunțau un incendiu violent la o locuință.

La câteva case distanță, gălăgia a fost auzită și de către Plt. maj. Berevoianu Eusebiu Ion, care a mers pentru a vedea ce se întâmplă și atunci a observat fumul dens care se ridica deasupra caselor din vecinătate. Cu prezență de spirit, curaj și experiența intervențiilor din trecut, nu a stat pe gânduri și a început să acționeze pentru limitarea pagubelor.

Eusebiu a urcat în podul locuinței cu pricina, unde astereala acoperișului ardea generalizat, iar cu ajutorul unui furtun alimentat dintr-o cișmea din gospodăria respectivă a reușit să acționeze pentru localizarea flăcărilor.

La fața locului au sosit și forțele de intervenție, care au lichidat incendiul, dar dacă nu s-ar fi intervenit încă din primele momente, efectele ar fi fost mult mai grave, putând fi afectate și construcțiile vecine. “Sunt mândru că sunt pompier. Lucrez de 15 ani în această Armă, iar din propria experiență pot să spun că instituţia ne pregăteşte să intervenim în orice situaţie.”

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.