Serie de incendii cauzate de folosirea necorespunzătoare a afumătorilor

Vineri, 16 Decembrie 2022Bistrita-Nasaud
Sursa Foto: Facebook ISU Bistrita-Nasaud

Serie de incendii cauzate de folosirea necorespunzatoare a afumatorilor | imaginea 1 În ultima perioadă, în județul Bistrița-Năsăud s-au înregistrat o serie de incendii cauzate de folosirea intensă și necorespunzătoare a afumătorilor. În multe cazuri s-au înregistrat pagube materiale însemnate.

La fel s-a întâmplat și luni, 12 decembrie a.c., în localitatea Strâmba, comuna Josenii Bârgăului, unde au ars o afumătoare amplasată într-o anexă, aproximativ 80 mp din acoperișul casei alăturate și alte bunuri materiale.

Pentru a evita producerea incendiilor cauzate de acestea, pompierii militari bistrițeni vă recomandă să respectați următoarele măsuri de prevenire:

  • sunt interzise folosirea afumătorilor improvizate ori amplasarea acestora în magazii, poduri, remize, sub şoproane sau lângă materiale combustibile;
  • afumătorile se confecţionează din zidării de cărămidă şi materiale incombustibile;
  • se amplasează independent de celelalte construcţii din gospodărie.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.