Tragedia a lovit o familie, în urma unui incendiu de locuință

Marți, 27 Decembrie 2022Prahova
Sursa Foto: Facebook ISU Prahova

Tragedia a lovit o familie  in urma unui incendiu de locuinta | imaginea 1 Joi, 15 decembrie a.c., pompierii prahoveni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la o locuință din comuna Tomșani, sat Măgula. Imediat, la locul indicat s-au deplasat trei echipaje de pompieri, o autospecială de primă intervenție și comandă și un echipaj de prim ajutor.

Când au ajuns la locul intervenției, pompierii au fost informați că în imobil se afla o tânără în vârstă de 30 de ani, care a fost surprinsă de vâlvătaie și nu a reușit să mai iasă din locuință. Pompierii s-au mobilizat și au acționat cu profesionalism și dedicare, s-au luptat cu flăcările astfel încât să poată intra în imobil, însă a fost prea târziu. Din nefericire, tânăra nu a mai putut fi salvată.

Cele cinci persoane care locuiau în acea casă (printre care se numără și un copil de numai 5 anișori) și care au reușit să fugă din calea focului mistuitor, au asistat îngroziți cum agoniseala de o viață se transformă în scrum. Imaginile vorbesc de la sine…

După această grea încercare, în plină iarnă și în prag de sărbători, familia care și-a pierdut locuința și părinții care nu își vor mai vedea niciodată copilul, au nevoie de ajutor pentru a se reabilita și pentru a reveni la normal.

Comunitatea din care face parte aceasă familie s-a mobilizat și a început reconstrucția casei. Printre cei care se implică activ în acest demers se află și pompierul prahoveam, plt. Cătălin Dumitru, din cadrul Detașamentului de Pompieri Mizil.

A participat la stingerea incendiului, fiind de serviciu în acea dimineață, ulterior, în timpul său liber, a muncit alături de alte persoane din localitate pentru pregătirea fundației casei ce urmează să fie construită în locul celei pierdute. Cunoaște drama acestei familii și face tot ce îi stă în putință să îi ajute.

Pompierii prahoveni sperăm din tot sufletul că gestul lor, aparent neînsemnat raportat la dimensiunile pagubelor produse și a pierderii suferite, să fie un start pentru ceea ce va urma și că oamenii cu suflet mare nu vor fi indiferenți atunci când vor afla povestea celor care au rămas fără ”acasă” în prag de sărbători!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.