100 de situații de urgență

Sâmbătă, 07 Ianuarie 2023Gorj
Sursa Foto: Facebook ISU Gorj

100 de situatii de urgenta | imaginea 1 Iată că a trecut și perioada Sărbătorilor de iarnă, însă, din păcate, minivacanța prilejuită de trecerea dintre ani s-a dovedit una destul de aglomerată în ceea ce privește situațiile de urgență. În perioada 30 decembrie 2022 - 03 ianuarie 2023, ISU Gorj a fost solicitat să intervină la 100 de situații de urgență.

Dintre acestea, 84 au reprezentat misiuni pentru acordarea primului ajutor calificat prin cele 7 echipaje SMURD operaționalizate la nivelul județului, 3 accidente rutiere, 10 incendii, dintre care 4 incendii izbucnite la locuințe individuale, o deblocare ușă imobil și 2 misiuni de sprijin pentru transportul persoanelor supraponderale de la domiciliu la ambulanță.

La misiunile pentru gestionarea situațiilor de urgență din perioada menționată se pot adauga și misiunile preventive desfășurate în noaptea dintre ani în locurile în care au fost anunțate aglomerări de persoane, pentru a se asigura că nu există pericole sau pentru a interveni în cel mai scurt timp, dacă situația o impunea.

În continuare, accidentele rutiere reprezintă o situație alarmantă și, chiar în prima zi a anului 2023, pompierii gorjeni au fost solicitați să gestioneze o situație de urgență generată de un accident rutier produs pe raza localității Căpreni în care au fost implicate un autoturism și o motocicletă.

În urma impactului violent, motociclistul, un bărbat în vârstă de 33 de ani, a suferit leziuni foarte grave, iar la sosirea echipajelor de intervenție, acesta se afla în stare de inconștiență.

A fost solicitat inclusiv un elicopter SMURD pentru a-l prelua pe bărbat. Din păcate, în ciuda eforturilor depuse, atât de către pompieri, cât și de echipajul medical din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Gorj, nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva.

Incendiile nu contenesc nici ele și, în continuare, cauza probabilă preponderentă a indendiilor izbucnite la locuințe o reprezintă coșurile de fum necurățate, defecte sau amplasate necorespunzător față de materiale combustibile. O a doua cauză principala a acestor incendii o reprezintă instalațiile electrice improvizate sau cu defecțiuni.

Pompierii fac încă o dată apel la conștientizarea riscurilor! Puneți siguranța dumneavoastră și a celor dragi dumneavoastră pe primul loc! Curățați-vă coșurile de fum, verificați-vă aparatele de încălzit și instalațiile electrice doar cu personal specializat!

Dacă te-ai suit la volan, condu prudent! Atunci când apeși prea tare pedala de accelerație, gândește-te că cineva drag te așteaptă acasă. ISU Gorj vă urează un nou fericit, plin de bucurii, iar situațiile de urgență să stea departe de dumneavoastră!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.