A suferit arsuri în urma exploziei provocate de acumulări de gaze

Duminică, 15 Ianuarie 2023Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

A suferit arsuri in urma exploziei provocate de acumulari de gaze | imaginea 1 O femeie, în vârstă de 70 de ani, din localitatea Crețești, județul Ilfov a suferit arsuri la nivelul feței, în urma unei explozii care s-a produs în camera în care se afla. Evenimentul a avut loc în momentul în care aceasta a aprins un chibrit, în încăperea respectivă fiind acumulări de gaze. Femeia a fost ajutată de vecini să iasă din casă.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Colibași și Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov, cu patru autospeciale de stingere, o ambulanță SMURD și o Unitate de Terapie Intensivă Mobilă, dar și reprezentanți ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din comuna Vidra.

Incendiul care s-a produs în urma exploziei nu a fost unul de amploare, fiind stins de SVSU Vidra, până la sosirea echipajelor de urgență profesioniste. Paramedicii i-au acordat femeii primul ajutor la fața locului, aceasta refuzând transportul la spital.

Exploziile provocate de acumulările de gaze, urmate sau nu de incendiu, pot fi devastatoare. Putem să înlăturăm acest pericol din propria casă, prin respectarea următoarelor recomandări:

✅ verificați etanșeitatea conductelor de gaze doar cu emulsie de apă și săpun. Este interzisă utilizarea flăcării pentru a face acest lucru;

✅ la aprinderea focului respectați principiul „gaz pe flacără”. Întâi se aprinde flacăra, apoi se deschide robinetul de gaze naturale;

✅ asigurați ventilarea permanentă a încăperilor în care sunt instalate aparate cu flacără deschisă, alimentate cu gaze naturale;

✅ în cazul în care se simte mirosul caracteristic al gazului în încăpere, închideți imediat robinetul buteliei şi al aparatului de utilizare;

✅ deschideți uşile şi ferestrele pentru aerisirea încăperii;

✅ nu aprindeți chibrituri, brichete, nu manevrați întrerupătoarele electrice, soneriile, telefoanele, nu fumați şi nu utilizați surse de foc înainte de a aerisi încăperea.

⛔ Este interzisă încercarea cu flacără a etanșeității buteliei, garniturilor sau a furtunului! 💥 Folosiți doar butelii comercializate în unități specializate!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.