Accidente rutiere și incendii

Joi, 26 Ianuarie 2023Calarasi
Sursa Foto: Facebook ISU Calarasi

Accidente rutiere si incendii | imaginea 1 Pompierii militari călărășeni au intervenit la 100 de situații de urgență în interval de patru zile.

Echipajele profesioniste de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au intervenit cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor şi/sau animalelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, la un număr de 100 de misiuni.

Din numărul total de intervenții, 87 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, misiuni de asigurare a măsurilor P.S.I. și pentru intervenţia la cinci accidente rutiere în localităţile: Ceacu, Olteniţa, Belciugatele, Lupşanu, Călăraşi.

În urma acestor accidente rutiere au rezultat 11 victime, dintre care una decedată. De asemenea, în această perioadă pompierii militari profesionişti au acționat cu autospecialele de stingere din dotare pentru lichidarea a opt incendii.

Acestea s-au produs în localităţile: Şoldanu, Modelu, Chirnogi, Spanţov, Săruleşti, Gostilele, Ciocăneşti şi Dragalina. Dintre incendiile înregistrate în această perioadă: patru au fost produse la locuinţe şi anexe gospodăreşti, trei au fost produse la autovehicule şi utilaje agricole, iar un incendiu s-a manifestat la o suprafaţă acoperită cu vegetaţie uscată şi mărăciniş.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.