Bilanțul minivacanței de Ziua Unirii Principatelor Române

Joi, 26 Ianuarie 2023Satu Mare
Sursa Foto: Facebook ISU Satu Mare

Bilantul minivacantei de Ziua Unirii Principatelor Romane | imaginea 1 În perioada 20-24 ianuarie a.c., aproximativ 200 de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Someș” al județului Satu Mare au asigurat zilnic misiuni specifice de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență.

În cele cinci zile, la nivel județean, salvatorii militari au executat 81 de misiuni, dintre care 15 intervenții și 66 cazuri SMURD unde s-a intervenit pentru acordarea primului ajutor și transportarea la unitățile sanitare a persoanelor cu afecțiuni medicale.

Principalele misiuni în dinamică ale pompierilor militari se pot aminti după cum urmează:

📌 Cadre militare ale Detașamentului de Pompieri Satu Mare au intervenit sâmbătă, 21 ianuarie a.c., cu o motopompă pe strada Grădinarilor, pentru evacuarea apei care inunda strada.

📌 Tot în ziua de sâmbătă, în jurul orei 16:30, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare a fost alertat să intervină la stingerea unui incediu izbucnit la nivelul acoperișului unei case de locuit din localitatea Apa.

La locul incendiului au intervenit de urgență 12 pompieri militari din cadrul Detașamentului Satu Mare, cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj de prim ajutor. În sprijinul acestora s-au alocat forțe din cadrul Serviciului de Voluntari pentru Situații de Urgență din localitatea Apa.

La sosirea echipajelor operative, incendiul se manifesta generalizat pe o suprafață de circa 90 metri pătrați la nivelul acoperișului cu o foarte mare degajare de fum și cu posibilitatea de extindere a flăcărilor la întreaga locuință și la anexele din gospodărie. Aceștia au localizat prompt incendiul, reușind oprirea propagării flăcărilor la restul locuinței și la anexele din apropiere.

După o intervenție de aproape 2 ore, incendiul a fost lichidat. Din fericire, nu au existat victime. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost efectul termic al unui burlan metalic neprotejat corespunzător.

📌 Misiunile din 21 ianuarie au continuat cu stingerea a două focare produse la tomberoanele cu resturi menajere din cartierele Micro 15 și Micro 16. La fața locului s-au dislocat forțe militare cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă.

Arderea tomberoanelor din cartierul Micro 15 s-a propagat la un garaj din apropiere, fiind limitată extinderea flăcarilor la întreg garajul. Cauza probabilă a producerii focarelor a fost acțiunea iresponsabilă a unor persoane.

📌 Duminică, 22 ianuarie a.c., în contextul depășirii cotelor de apărare, faza a II-a, cod portocaliu valabilă pentru bazinul hidrografic Crasna, Inspectorul-șef al ISU Satu Mare, Lt. col. Buzduga Sergiu Mariu, s-a deplasat împreună cu prefectul județului Satu Mare, Radu Roca, în localitatea Domănești, pentru o acțiune de recunoaștere și informare în teren. Din fericire, gospodăriile localnicilor și terenurile arabile nu au fost afectate.

📌 În seara de duminică, în jurul orei 19:30, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare a fost solicitat să intervină la un accident rutier produs pe raza localității Vama, în care au fost implicate 2 autoturisme.

La fața locului s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă, o descarcarcerare și un echipaj de prim ajutor, iar în sprijin a fost solicitat și echipajul de terapie intesivă mobilă. Unei victime rezultate în urma accidentului, femeie cu vârsta de aproximativ 45 ani, i s-au aplicat manevre de resuscitare, însă fără rezultat.

📌 Salvatorii militari au mai fost solicitați să intervină pentru o asigurare zonală și 7 verificări ATI.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.