Explozie urmată de incendiu într-o gospodărie botoșăneană

Luni, 02 Ianuarie 2023Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Explozie urmata de incendiu intr o gospodarie botosaneana | imaginea 1 O femeie din Adășeni a trecut printr-o sperietură groaznică, după ce în bucătărie s-a produs o explozie urmată de un incendiu. S-a întâmplat sâmbătă dimineață, 31 decembrie.

Aceasta a povestit că a aprins aragazul și a plecat din cameră. În urma ei, gazul emanat în încăpere din cauza unei defecțiuni ce a apărut la butelie s-a aprins de la flacăra de la aragaz.

Când și-a văzut bunurile cuprinse de flăcări, femeia a sunat după ajutor la 112.

Efectele acestui eveniment au fost înlăturate de militarii din cadrul Stației de Pompieri Săveni și pompierii voluntari din comuna Adășeni.

Exploziile provocate de acumulările de gaze, urmate sau nu de incendiu, pot fi devastatoare. Putem să înlăturăm acest pericol din propria casă, prin respectarea următoarelor recomandări:

🧴 verificați etanșeitatea conductelor de gaze doar cu emulsie de apă și săpun. Este interzisă utilizarea flăcării pentru a face acest lucru;

🎛 la aprinderea focului respectați principiul „gaz pe flacără”. Întâi se aprinde flacăra, apoi se deschide robinetul de gaze naturale;

✔ asigurați ventilarea permanentă a încăperilor în care sunt instalate aparate cu flacără deschisă, alimentate cu gaze naturale;

✔ în cazul în care se simte mirosul caracteristic al gazului în încăpere, închideți imediat robinetul buteliei şi al aparatului de utilizare;

🪟 deschideți uşile şi ferestrele pentru aerisirea încăperii;

🚬 nu aprindeți țigări, chibrituri, brichete, nu 📱manevrați întrerupătoarele electrice, soneriile, telefoanele şi nu utilizați surse de foc înainte de a aerisi încăperea.

⛔ Este interzisă încercarea cu flacără a etanșeității buteliei, garniturilor sau a furtunului!

💥 Folosiți doar butelii comercializate în unități specializate!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.