Incendii și alte intervenții în sprijinul comunităților arădene

Duminică, 15 Ianuarie 2023Arad
Sursa Foto: Facebook ISU Arad

Incendii si alte interventii in sprijinul comunitatilor aradene | imaginea 1 Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș“ al județului Arad au gestionat la sfârșit de săptămână 96 de intervenții în situații de urgență. Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând în cazul a 86 de solicitări. Salvatorii au intervenit prompt pentru stingerea a două incendii, astfel:

❗️În data de 07 ianuarie a.c., pompierii militari ai Detașamentului Arad au acționat cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un autoturism care se afla parcat în localitatea Vladimirescu, strada 10.

La sosirea echipajului de intervenție, incendiul care se manifesta cu degajare de fum la nivelul compartimentului motor era stins de proprietar, pompierii acționând pentru deconectarea bornelor și stingerea focarelor ascunse. În urma incendiului produs din cauza unui scurtcircuit au ars mase plastice și bordul autoturismului.

❗️Tot în data de 07 ianuarie a.c., pompierii militari ai Detașamentului Arad au acționat prompt pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o pubelă metalică pentru deșeuri menajere, în municipiul Arad, Calea Iuliu Maniu.

Incendiul produs din cauza unei țigări aruncate la întâmplare, se manifesta la deșeurile menajere din interiorul pubelei, pe o suprafață de aproximativ 1 mp, flăcările fiind stinse în limitele găsite.

De asemenea, pompierii arădeni au acționat și în alte 8 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi: deblocare persoane, asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, verificarea concentrației de oxigen din secțiile ATI.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.