Incendii și alte misiuni în sprijinul comunității

Duminică, 15 Ianuarie 2023Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Incendii si alte misiuni in sprijinul comunitatii | imaginea 1 În zilele de 6, 7 și 8 ianuarie a.c., salvatorii hunedoreni au desfășurat 160 de misiuni și intervenții, fiind tot timpul la dispoziția cetățenilor, atât pentru gestionarea optimă a situațiilor de urgență, cât și pentru acordarea primului ajutor medical calificat.

Astfel, paramedicii SMURD au răspuns prompt în 125 de cazuri, cele mai multe solicitări fiind operate de către: Detașamentul Deva – 19 intervenții; Detașamentul Orăștie – 11 intervenții; Detașamentul Petroșani – 10 intervenții.

Tot în această perioadă, pompierii militari au fost solicitați și au acționat pentru localizarea și stingerea a 8 incendii, dintre care 6 s-au produs în locuințe, gospodării sau la anexele acestora, iar două au fost declanșate la autoturisme.

Totodată, salvatorii au participat la 6 intervenții pentru îndepărtarea efectelor negative produse pe fondul vântului puternic. De asemenea, pompierii au desfășurat și alte 21 de misiuni în sprijinul comunității.

Dintre intervențiile care au avut loc în aceste trei zile, se pot aminti:

🔥 O intervenție importantă s-a desfășurat vineri, 6 ianuarie a.c., colegii din cadrul Detașamentului Deva intervenind pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit într-o casă din localitatea Simeria.

Proprietara locuinței și un aparținător al acesteia au fost asistați medical la fața locului de către paramedicii SMURD, întrucât au suferit atacuri de panică, iar pagubele materiale înregistrate în urma evenimentului au fost însemnate.

🔥 O altă misiune solicitantă a pompierilor militari s-a desfășurat în noaptea de 7 ianuarie și a constat în lichidarea unui incendiu produs într-o garsonieră situată la etajul 4 al unui bloc de locuințe din Hunedoara. În urma izbucnirii incendiului s-au autoevacuat 70 de locatari, iar 3 persoane cu probleme locomotorii au fost evacuate de către echipajele operative.

În timpul intervenției a fost extrasă și o butelie care prezenta pericol de explozie. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită, însă pagubele materiale au fost semnificative, fiind afectate atât locuința în care s-a produs incendiul, cât și două apartamente învecinate.

🔥 O altă intervenție de amploare a avut loc în dimineața de 8 ianuarie, în localitatea Basarabasa din comuna Vața de Jos, când echipajele din cadrul Secției de Pompieri Brad au intervenit pentru gestionarea unei situații de urgență generată de producerea unui incendiu puternic la patru anexe ale unei gospodării, precum și la acoperișul locuinței.

Forțele de intervenție ajunse la locul solicitării au constatat că arderea violentă se manifesta pe aproximativ 150 de metri pătrați. Astfel, a fost nevoie de peste 2 ore de efort susținut pentru lichidarea incendiului, având în vedere și cantitatea foarte mare de materiale combustibile depozitate în anexe.

În pofida pericolului iminent de propagare a incendiului, acțiunea pompierilor brădeni a împiedicat extinderea flăcărilor la clădirile învecinate și nu s-au înregistrat victime.

❗Combateți riscurile printr-o atitudine preventivă❗Pentru a nu deveni victime ale incendiilor și pentru a vă proteja bunurile, respectați regulile elementare:

✅- Curățați periodic coșul de fum!

✅- Asigurați-vă că soba sau mijlocul de încălzire folosit nu prezintă defecțiuni!

✅- Cât timp mijloacele de încălzit sunt în funcțiune, nu lăsați copiii nesupravegheați!

✅- Supravegheați soba sau șemineul până când focul este stins în totalitate!

În continuare, salvatorii hunedoreni vor fi la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical persoanelor aflate în dificultate.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.