Incendiu puternic la acoperișul unui bloc de locuințe

Duminică, 15 Ianuarie 2023Vaslui
Sursa Foto: Facebook ISU Vaslui

Incendiu puternic la acoperisul unui bloc de locuinte | imaginea 1 Secția de Pompieri Huși a intervenit cu opt autospeciale și 21 pompieri militari, pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la acoperișul unui bloc de locuințe din localitatea Hurdugi, comuna Dimitrie Cantemir. La intervenție a participat și SVSU Hoceni.

Până la sosirea echipajelor de intervenție, locatarii blocului s-au autoevacuat, nefiind înregistrate victime. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta la nivelul acoperișului pe o suprafață de aproximativ 100 metri pătrați și exista pericolul de propagare la întreaga structură de protecție împotriva intemperiilor.

Cantitatea foarte mare de materiale combustibile depozitate în pod a îngreunat mult intervenția. După aproximativ o oră, incendiul a fost localizat. După alte două ore, incendiul a fost lichidat. Au ars aproximativ 160 metri pătrați acoperiș din tablă pe astereală din lemn, pachete de parchet, material lemnos pentru încălzire, diverse materiale plastice și textile.

S-au degradat aproximativ 160 metri pătrați tablă, o centrală termică pe lemne, două vase de expansiune și un cazan pentru apă, circa 130 metri pătrați planșeu și 200 metri pătrați tencuială, piese de mobilier, diverse materiale plastice și textile.

Valoarea estimată a bunurilor distruse și degradate se ridică la aproximativ 120.000 lei, în timp ce valoarea bunurilor salvate depășește 300.000 lei. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost jarul/scânteile căzut/căzute din centrală termică de încălzire pe bază de material lemnos.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.