Incendiu violent într-o gospodărie mehedințeană

Marți, 17 Ianuarie 2023Mehedinti
Sursa Foto: Facebook ISU Mehedinti

Incendiu violent intr o gospodarie mehedinteana | imaginea 1 Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit, în interval de 24 de ore, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească și acordarea asistenței de urgență unui număr de șapte persoane cu diverse afecțiuni medicale.

Joi dimineață, 12 ianuarie a.c., două echipaje de pompieri din cadrul Stației Strehaia au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească din localitatea Sălătruc, comuna Greci.

La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta cu flacără violentă și degajare mare de fum la o anexă gospodărească, formată dintr-o bucătărie de vară, un garaj și o magazie de cereale. Pompierii au acționat imediat pentru protejarea a două locuințe din imediata vecinătate, reușind să stingă incendiul în limitele găsite.

Suprafața totală afectată a fost de aproximativ 200 metri pătrați, nefiind înregistrate victime. La intervenție a participat și SVSU Greci cu trei voluntari. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de un scurtcircuit electric.

Pentru a preveni producerea unor evenimente nedorite care pot pune în pericol nu doar bunurile cetățenilor, ci chiar viața, pompierii atrag atenția acestora să nu utilizeze aparate electrice, prize, întrerupătoare, cabluri electrice, dispozitive de protecţie cu defecţiuni sau improvizaţii și să nu suprasolicite instalația electrică prin folosirea simultană a mai multor receptori.

𝐋𝐚 𝐞𝐱𝐩𝐥𝐨𝐚𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐢𝐧𝐬𝐭𝐚𝐥𝐚𝐭̦𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐞𝐥𝐞𝐜𝐭𝐫𝐢𝐜𝐞 𝐬𝐞 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐳𝐢𝐜𝐞:

❗ înlocuirea siguranţelor, releelor de protecţie şi a întrerupătoarelor automate cu altele necalibrate;

❗ utilizarea receptorilor de energie electrică (radiatoare, reşouri, fiare de călcat, ciocane de lipit etc.) fără luarea măsurilor de izolare faţă de materialele şi elementele combustibile din spaţiul sau încăperea respectivă;

❗ folosirea în stare defectă, uzată şi/sau cu improvizaţii, a instalaţiei electrice şi/sau a receptorilor electrici;

❗ efectuarea lucrărilor de întreţinere, revizii şi reparaţii de către personal neautorizat.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.