Incendiu violent la acoperișul unui imobil din Câmpina

Duminică, 15 Ianuarie 2023Prahova
Sursa Foto: Facebook ISU Prahova

Incendiu violent la acoperisul unui imobil din Campina | imaginea 1 La sfârșit de săptămână, 6 - 8 ianuarie a.c., pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Șerban Cantacuzino” al județului Prahova au acționat pentru gestionarea a 96 𝐦𝐢𝐬𝐢𝐮𝐧𝐢, după cum urmează: 27 de intervenții în situații de urgență; 67 de urgențe medicale; 2 activități de îndrumare și control.

Un incendiu a izbucnit sâmbătă, 7 ianuarie a.c., în jurul orei 19:30, la o locuință din municipiul Câmpina, Aleea Luminii. Pentru localizarea și lichidarea incendiului, salvatorii au intervenit progresiv cu 4 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de salvare de la înălțime și o ambulanță SMURD.

Incendiul s-a manifestat violent la nivelul acoperișului unui imobil de regim P+1, pe o suprafață de aproximativ 150 mp, existând posibilități de propagare la vecinătăți. După câteva ore de luptă cu focul, pompierii au reușit să localizeze incendiul și să evite extinderea acestuia.

Din fericire, evenimentul nu a fost soldat cu victime. Împrejurarea determinantă a producerii incendiului a fost coșul de fum neprotejat corespunzător. 𝐃𝐫𝐞𝐩𝐭 𝐮𝐫𝐦𝐚𝐫𝐞, pompierii 𝐫𝐞𝐯in î𝐧 𝐚𝐭𝐞𝐧ț𝐢𝐚 𝐜𝐞𝐭ăț𝐞𝐧𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐜𝐮 𝐨 𝐬𝐞𝐫𝐢𝐞 𝐝𝐞 𝐚𝐭𝐞𝐧ț𝐢𝐨𝐧ă𝐫𝐢 ș𝐢 𝐫𝐞𝐠𝐮𝐥𝐢, 𝐩𝐫𝐢𝐧 𝐫𝐞𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐜ă𝐫𝐨𝐫𝐚 𝐩𝐨𝐚𝐭𝐞 𝐟𝐢 𝐞𝐯𝐢𝐭𝐚𝐭ă 𝐩𝐫𝐨𝐝𝐮𝐜𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐮𝐧𝐨𝐫 𝐚𝐬𝐭𝐟𝐞𝐥 𝐝𝐞 𝐞𝐯𝐞𝐧𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭𝐞 𝐧𝐞𝐟𝐞𝐫𝐢𝐜𝐢𝐭𝐞:

❗Apelează la un hornar autorizat pentru curățarea coșului de fum!

❗Verifică sobele pentru depistarea eventualelor fisuri, crăpături sau alte nereguli și rezolvă defecțiunile constatate pentru a asigura funcționarea normală a acestora!

❗Pregătește instalația electrică dacă știi că vei folosi alte mijloace de încălzire - calorifere electrice, radiatoare etc.

❗Îți faci provizii de lemne potrivite pentru arderea în sobă și nu folosi alte substanțe combustibile.

În cazul producerii unui incendiu, este obligatoriu să anunțați evenimentul, în cel mai scurt timp posibil, la numărul unic pentru situații de urgență 𝟏𝟏𝟐.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.