Incendiu violent la o casă din apropierea unui cămin pentru vârstnici

Marți, 17 Ianuarie 2023Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Incendiu violent la o casa din apropierea unui camin pentru varstnici | imaginea 1 O familie a rămas fără acoperiș deasupra capului, 28 de persoane au fost evacuate dintr-un cămin pentru persoane vârstnice, iar o femeie a ajuns la spital. Toate aceste lucruri s-au întâmplat, sâmbătă dimineață, 14 ianuarie a.c., pe strada Ramadan și pe șoseaua Sloboziei din municipiul Giurgiu, în urma unui incendiu izbucnit la o casă.

Incendiul se manifesta violent, cu degajări de fum, iar casa se afla în imediata apropiere a căminului pentru persoane vârstnice. Fumul a pătruns și în clădirea respectivă, fiind necesară evacuarea persoanelor care erau cazate în cămin și a personalului de serviciu, ca măsură de protecție.

Imediat, s-au aerisit toate încăperile afectate de fum, la etaj, iar 27 de persoane au fost conduse în sălile amenajate la parterul clădirii. O femeie, în vârstă de 91 de ani, cu probleme medicale deja existente, a fost preluată de un echipaj SMURD și transportată la spital.

Concomitent cu acțiunea de evacuare și salvare a persoanelor, pompierii au acționat pentru stingerea incendiului la locuința din strada Ramadan. Acesta se manifesta pe o suprafață de aproximativ 250 mp.

Proprietarii locuinței s-au autoevacuat și nu au avut nevoie de îngrijiri medicale, însă locuința acestora a fost grav afectată de incendiu. Și la alte două proprietăți vecine s-au înregistrat pagube materiale.

Cel mai probabil incendiul s-a produs din cauza coșului de fum neprotejat termic față de materialele combustibile din apropiere. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o cisternă, o descarcerare, un echipaj SMURD și două ambulanțe SAJ.

❗️Pentru înlăturarea pericolului de incendiu care poate apărea pe timpul exploatării coşurilor de fum, trebuie adoptate măsuri care să asigure:

✔️ verificarea coşurilor de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile ale planșeului sau acoperișului (grinzi, astereală etc.);

✔️ tencuirea şi văruirea părţii din pod a coşului de fum, în scopul detectării imediate a fisurilor (căldura sau scânteile care ies prin fisurile unui coş de fum deteriorat constituie surse de aprindere, dacă în zona lor există elemente de construcţie sau structuri din lemn: grinzi, bârne, suport acoperiş etc.);

✔️ curățarea periodică a coșurilor de fum pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.