Intervenții, misiuni și activități preventive

Joi, 19 Ianuarie 2023Bucuresti-Ilfov
Sursa Foto: Facebook ISU Bucuresti-Ilfov

Interventii  misiuni si activitati preventive | imaginea 1 În perioada 13 – 16 ianuarie a.c., pompierii din cadrul ISU București-Ilfov au intervenit pentru gestionarea a 1228 situații de urgență produse în municipiul București și Ilfov.

Ponderea cea mai mare a numărului de intervenții o reprezintă cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, în număr de 1027. În perioada menționată s-a intervenit pentru stingerea a 33 de incendii și pentru soluționarea altor 168 de solicitări diverse (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții etc.).

În cursul zilei de duminică, 15 ianuarie a.c., în jurul orei 16:20, pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la un imobil situat în strada Erou Constantin Ghiță din orașul Voluntari, județul Ilfov.

La fața locului s-a constatat că incendiul se manifesta cu flacără violentă și degajări de fum pe o suprafață de aproximativ 200 de mp, existând posibilitatea propagării la un service auto și la o altă clădire.

Incendiul a fost localizat rapid. Pentru gestionarea situației de urgență s-a intervenit cu șapte autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială de descarcerare și două echipaje SMURD. În urma evenimentului nu au rezultat victime.

În această perioadă, specialiștii inspecției de prevenire și personalul operativ au desfășurat o serie de activități specifice pe linia prevenirii situațiilor de urgență. Au fost efectuate șapte controale de prevenire, în urma cărora au fost aplicate 25 de sancțiuni contravenționale în cuantum de 23.500 de lei.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.