Muniție neexplodată descoperită de muncitori în timpul unor lucrări

Duminică, 15 Ianuarie 2023Vaslui
Sursa Foto: Facebook ISU Vaslui

Munitie neexplodata descoperita de muncitori in timpul unor lucrari | imaginea 1 Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Podul Înalt” al judeţului Vaslui a intervenit pentru asanarea terenului de muniția rămasă neexplodată din timpul conflictelor armate, în localitatea Trestiana, comuna Grivița.

Primele elemente de muniţie au fost găsite de muncitorii care efectuau lucrări de aducțiune apă. Echipa de intervenție a izolat zona și a început cercetările pentru a vedea dacă mai sunt îngropate și alte elemente de muniție.

După aproximativ două ore și jumătate, misiunea a fost încheiată, pirotehniștii transportând la depozitul special construit, 161 cartușe de infanterie, calibrul 7, 92 milimetri. O parte dintre cartușe se aflau într-o lădiță metalică, restul muniției fiind amestecată cu piatră și pământ. Proiectilele găsite vor fi distruse la o dată ulterioară într-un poligon special amenajat.

‼️Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Podul Înalt” al județului Vaslui recomandă cetățenilor ca, în cazul în care descoperă elemente de muniţie rămasă neexplodată, să respecte următoarele măsuri:

🔹️să nu miște de pe locurile în care se află, elementele de muniție descoperite;

🔹️să nu încerce să dezmembreze/demonteze și să nu predea la operatorii economici (societățile comerciale care au ca obiect de activitate colectarea materialelor feroase), elementele de muniție descoperite;

🔹️să nu folosească elementele de muniție descoperite pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente;

🔹️să nu lovească, să nu taie și să nu demonteze elementele de muniție descoperite; 🔹️să nu folosească focul deschis în apropierea elementelor de muniție descoperite.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.