Numeroase incendii de vegetație în localități din județul Giurgiu

Duminică, 15 Ianuarie 2023Giurgiu
Sursa Foto: Facebook SVSU Bolintin Vale

Numeroase incendii de vegetatie in localitati din judetul Giurgiu | imaginea 1 Pompierii giurgiuveni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.

În ultimele zile, aceștia au intervenit pentru stingerea a patru incendii, în următoarele localități:

✔️ municipiul Giurgiu, strada Plugari - au ars aproximativ 15 mp vegetație uscată și deșeuri menajere. Au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu o autospecială de stingere;

✔️ Bolintin Deal - au ars aproximativ 300 mp de vegetație uscată și deșeuri menajere. Au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului Bolintin Deal, cu o autospecială de stingere;

✔️ Obedeni - au ars aproximativ 3.000 mp vegetație uscată. Au acționat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Roata de Jos, cu o autospecială de stingere;

✔️ Bolintin Vale - au ars aproximativ 500 mp vegetație uscată și deșeuri menajere. Au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului Bolintin Deal, cu o autospecială de stingere. Aceștia au fost sprijiniți de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență cu un buldoexcavator.

❗️Cel mai probabil incendiile s-au produs din cauza focului în aer liber, lăsat nesupravegheat.❗️

Pompierii atrag atenția asupra faptului că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor, arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile pot avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor.

În astfel de cazuri, flăcările se pot întinde cu repeziciune pe o suprafață mare, iar în condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată sau de deșeuri menajere pot deveni și mai periculoase dacă se manifestă aproape de locuințe, de rețele de electricitate sau de locuri cu pericol de explozie.

Numeroase incendii de vegetatie in localitati din judetul Giurgiu | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.