Pățaniile unui măgăruș năzdrăvan

Sâmbătă, 07 Ianuarie 2023Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Pataniile unui magarus nazdravan | imaginea 1 Daca ar fi fost 1 aprilie, poate s-ar fi crezut că e o glumă, dar cum era 1 ianuarie a.c., toată lumea a luat în serios apelul de urgență care anunța că un suflet trebuie salvat.

În câteva minute, pompierii au ajuns la locul cu pricina, unde Aiurel, un măgăruș “aiurit”, evident, rătăcindu-se de turmă, a căzut într-un canal de pe Aleea Primăverii, din municipiul Brad. Răgetul disperat cu care măgărușul i-a întâmpinat pe pompierii salvatori, le-a dat numaidecât de înțeles că situația era gravă.

Și într-adevăr, în canalul îngust și plin cu apă, Aiurel se zbătea între viață și moarte. Cu accesoriile din dotarea autospecialei, salvatorii l-au asigurat cum au putut mai bine, pentru a nu mai exista pericolul de înec, iar apoi, în scurt timp au reușit să-l extragă în siguranță.

Spre surprinderea tuturor, deși Aiurel era ud leoarcă, epuizat și bulversat de cele întâmplate, nu a încercat să fugă, ci preț de câteva minute s-a cuibărit fără nicio teamă în brațele lor. Aceștia au așteptat ca puiul de măgar să-și tragă sufletul, l-au dezmierdat și apoi l-au ghidat încet, încet, până la turma sa.

Și uite așa, viața lui Aiurel a reintrat pe făgașul normal, însă pățania lui din prima zi a noului an va rămâne în mod cert în amintirea multora dintre salvatori, fiind una dintre cele mai neașteptate situații cu care s-au confruntat și care a avut un final așa cum și l-au dorit!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.