Povestea salvatorilor din echipa pirotehnică

Marți, 24 Ianuarie 2023Bacau
Sursa Foto: Facebook ISU Bacau

Povestea salvatorilor din echipa pirotehnica | imaginea 1 Și-au ales o meserie în care nu este loc pentru greșeli. Aceasta este povestea tuturor salvatorilor, dar astăzi, aducem în atenție misiunea colegilor din echipa pirotehnică.

Printr-un apel primit pe Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112, un cetățean care săpa o groapă în cimitirul catolic din municipiul Bacău anunța faptul că a descoperit elemente de muniție rămasă neexplodată.

De urgență, la locul indicat s-a deplasat o echipă formată din trei specialiști pirotehniști din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al județului Bacău. De la locul intervenției, au fost asanate următoarele elemente de muniție: o bombă de aruncător cal. 82 mm, două grenade de mână ofensive și mai multe focoase și dispozitive de inițiere percutante.

Aceasta a fost încă o misiune încheiată cu succes de echipă, dar acest succes nu se datorează doar profesionalismului colegilor, ci și spiritului civic de care dau dovadă cetățenii, în astfel de situații.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.