Respect, Cătălina și Vlad!

Joi, 26 Ianuarie 2023Bistrița-Năsăud
Sursa Foto: Facebook ISU Bistrița-Năsăud

Respect  Catalina si Vlad | imaginea 1 Un telefon primit de Cătălina, voluntar SMURD în cadrul ISU Bistrița-Năsăud, i-a pus în alertă pe ea și prietenul ei, Vlad - pompier din Detașamentul Bistrița. O prietenă o sunase agitată și o rugase să meargă repede că tocmai avusese loc un accident rutier la ei în localitate, în Lunca Ilvei.

Un motocilist era grav rănit la aproape un kilometru de casa lor și, într-un suflet, au pornit amândoi spre locul accidentului. Mai mult, niște localnici au pornit spre ei cu mașina, știau că sunt salvatori și pot ajuta în momentele în care fiecare secundă contează.

”- Vlad, imobilizează-i capul și încearcă să-l liniștești. Este foarte agitat, rănile sunt grave și are traumatism cranian sever…- Încearcă să te liniștești, va fi bine, ambulanțele sunt pe drum. Cătălina știe ce face. Ajută oamenii de mult timp, ai încredere în ea!“, spuse Vlad.

Acesta s-a poziționat la capul tânărului și încerca să îl țină conștient, deși durerile erau crunte, inclusiv date de o fractură deschisă de femur. Cu stăpânire de sine, o mână de om cu suflet mare, Cătălina i-a acordat primul ajutor motociclistului de 26 de ani, așa cum făcuse în repetate rânduri alături de colegii de pe mașinile SMURD.

“Se aude o sirenă, ajung colegii noștri…ești pe maini bune”, îi repetau cei doi salvatori să îi dea curaj și putere tânărului rănit. Scopul lor era, pe lângă primul ajutor, să îl țină conștient, aspect foarte important în astfel de situații.

Au realizat asta și au reușit prin acțiunea lor să îi facă mândri pe colegii lor că îi au în echipă. Cătălina și Vlad sunt genul de oameni pe care fiecare comunitate se poate baza și acesta este cel mai mare câștig. Împreună au salvat o viață!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.