Respect, Dan Curac!

Duminică, 15 Ianuarie 2023Satu Mare
Sursa Foto: Facebook ISU Satu Mare

Respect  Dan Curac | imaginea 1 “Ieri a fost o zi foarte aglomerată, caracteristică începutului de an. Termene, dosare, rapoarte, tot tacâmul…Seara trebuia să ajung și la facultate, aveam examen.

Cum am ajuns în sală, l-am salutat pe Dan și alți câțiva colegi pe care îi știu și am început să răscolesc prin geantă după caiete.

Nu am apucat să ne așezăm în bănci, când o colegă s-a prăbușit brusc de pe picioare, direct pe podea.

Nimeni nu a apucat să reacționeze, cu excepția lui Dan. Nici acum nu înțeleg cum a ajuns atât de repede lângă ea.

Dan a așezat-o în poziția de siguranță, a monitorizat-o și a sunat la 112. În scurt timp colegii de pe ambulanța SMURD au ajuns la fața locului și au preluat-o în siguranță.

Astăzi, l-am căutat pe Dan de dimineață. Voiam să îmi povestească despre intervenția lui din sala de examen. Era pe platou, la pregătire fizică.

L-am rugat să facă o pauză și să îmi spună mai multe despre cum a reacționat atât de repede și cum a știut exact ce trebuie să facă.

Cu multă, chiar prea multă modestie, îmi răspunde: „Of, dar nu am făcut nimic deosebit! Am fost doar lângă ea, atât!”

Dan, ai făcut ce faceți voi, pompierii salvatori, atât de dedicați și implicați. Salvați vieți și sunteți lângă oameni atunci când poate nimeni altcineva nu este!”

El este Dan Curac, pompier sătmărean, un salvator, indiferent de împrejurare.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.