Respect, Florian Necula!

Marți, 17 Ianuarie 2023Arges
Sursa Foto: Facebook ISU Arges

Respect  Florian Necula | imaginea 1 Plecase de acasă de puțin timp. Mergea spre o localitate apropiată, să își ajute unchiul la treburile gospodărești. La un moment dat, la intrarea în localitatea argeșeană Priboieni, mai multe persoane se agitau în jurul a două mașini avariate.

”- Acum s-a întâmplat? Este cineva rănit? - Doar ce s-au ciocnit! Din prima mașină a ieșit pe picioare, dar în a doua este o familie, iar șoferul nu știu dacă mai trăiește. - Sunați acum la 112! Merg să îi ajut!”

Florian, pompier la ISU Argeș, s-a apropiat de mașină. Înăuntru, șoferul era inconștient, iar femeia din dreapta era în stare de panică, nu putea decât să strige: „ - Copilul! Unde-i copilul?” Pe bancheta din spate, o fetiță de aproximativ 5 anișori plângea speriată.

Florian a reușit să deschidă ușa din spate și s-a apropiat de fetiță. “- Unde te doare? Să ai încredere în mine, sunt pompier. Vrei să vii la mine în brațe?” Când și-a văzut fiica în siguranță, femeia și-a mai revenit.

”- Vă rog să îmi ajutați soțul! Nu răspunde și sângerează încontinuu!” La un moment dat, lângă Florian a venit cel care a sunat la 112 și i-a întins telefonul. “- Pompierii sunt la telefon! Vor să vorbească cu dumneavoastră.”

”- Bună ziua! Sunt 4 persoane implicate în accident! Una este în stare gravă. Este inconștient și prezintă hemoragie la nivelul capului. - Rămâneți cu el! Încercați să îl țineți în viață! Ajungem imediat!”

Timp de câteva minute, Florian a făcut toate eforturile pentru a stabiliza persoana accidentată. A urcat pe bancheta din spate și i-a menținut capul și coloana vertebrală în poziție dreaptă. În toată agitația, nu a simțit când salvatorii au ajuns lângă el.

”- Florian, tu ești? Rămâi acolo și montează-i gulerul cervical. - Ușa e blocată, iar din ce văd, picioarele sunt blocate sub bord. - Îl scoatem imediat!” În scurt timp, pompierii au reușit să îl extragă în siguranță.

”- Gata! Plecăm spre spital! Florian, ai făcut o treabă foarte bună! Să știi că tu l-ai salvat!” Când a fost întrebat despre ce a făcut acolo, Florian a spus că și-a făcut doar datoria. Pentru noi însă, gestul lui spune ce fac pompierii: salvează. Oricând și oriunde!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.