Respect, Plutonier adjutant-șef Pielmuș Claudiu!

Sâmbătă, 07 Ianuarie 2023Ialomita
Sursa Foto: Facebook ISU Ialomita

Respect  Plutonier adjutant sef Pielmus Claudiu | imaginea 1 O seară la film s-a transformat rapid într-o „seară de film”!

Claudiu, salvator ialomițean cu multe intervenții la activ, a fost martorul unul accident rutier petrecut marți seară, 3 ianuarie a.c. A scris scenariul real al unei misiuni contracronometru și a devenit eroul principal în propriul film, în urma salvării celor două victime rămase încarcerate.

Pe scurt, Claudiu se întoarcea cu soția de la cinema. Pe drumul către casă, în apropiere de localitatea Însurăței din județul Brăila, s-a produs un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme și un autotren, în urma căruia două persoane au rămas captive între fiarele contorsionate.

Fără să stea o secundă pe gânduri, Claudiu a apelat numărul unic de urgență 112 pentru a transmite operatorului din dispecerat date despre persoanele implicate și starea acestora, întrucât știa, din experiență, cât de mult contează ca informațiile să fie clare și corecte. Mai mult, era importantă alocarea resurselor necesare pentru recuperarea acestora în viață.

Știa exact care este rolul lui acolo și cât de importantă este prima reacție, până la sosirea echipajelor operative, mai ales că una dintre victime avea o fractură deschisă la braț și sângera puternic.

Datorită reacției sale, a prezentei de spirit, cele doua persoane au fost extrase în siguranță și predate în viață echipajelor medicale care le-au asigurat transportul la spital. Acum supraviețuitori sunt pe alte mâini bune, pe mâinile medicilor care îi țin sub atentă monitorizare, pentru ca evoluția stării de sănătate să fie una favorabilă.

Plutonier adjutant-șef Pielmuș Claudiu este absolvent al cursului în domeniul „Primului ajutor calificat, defibrilare semiautomată și descarcerare”, iar în anul 1999 a absolvit Școala postliceală de asistent generalist. Reprezentanții ISU Ialomița îi adresează felicitări și îi mulțumesc că este mereu alături de cei aflați în situații limită!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.