Respect, Sorin, Ilie și Ionel!

Sâmbătă, 07 Ianuarie 2023Gorj
Sursa Foto: Facebook ISU Gorj

Respect  Sorin  Ilie si Ionel | imaginea 1 Unii dintre noi ne-am petrecut noaptea dintre ani în familie sau alături de prieteni, la petreceri de neuitat! Alții și-au petrecut noaptea dintre ani la serviciu, pentru salvarea celor aflați în dificultate!

Cu toții ne-am dat mesaje pentru a ne ura „Un an nou fericit!” sau „La mulți ani!”. Când primești mesajele cu astfel de urări, te bucuri, te simți important pentru oameni, te simți apreciat. Evenimentele importante, mai bune sau mai puțin bune, petrecute în decursul vieții, rămân de neuitat. Așa va fi și pentru doamna Nuța, Sorin, Ilie și Ionel! Cine sunt ei? Hai să vă povestim!

Apel pe 112! - Dispecerul: Da, pompierii! Ce urgență aveți? Apelantul: Mama mea are dureri foarte mari în piept și în spate! Avem nevoie urgent de o ambulanță! Dispecerul: Ce vârstă are doamna? Apelantul: 73 de ani! Dispecerul: O să ajungă în câteva minute un echipaj SMURD la dumneavoastră! Să țineți telefonul aproape în caz că avem nevoie de câteva detalii pentru a ajunge la destinație!

Apelantul: Da! Mulțumesc! Vă rog să vă grăbiți! Persoana cu dureri este doamna Nuța! Acum își intră în rol Sorin, Ilie și Ionel! Ei sunt colegii din Gorj, care formează unul dintre echipajele SMURD. După câteva minute ajung la caz. Femeia era conștientă, acuza dureri foarte mari și era panicată.

A fost preluată, monitorizată și apoi s-au pus în mișcare spre spital. După 6-7 km, femeia a intrat în stop cardio-respirator! Salvatorii opresc autospeciala și încep manevrele de resuscitare! Adrenalina era la cote maxime, la fel și concentrarea specifică într-o situație limită! Doamna Nuța era la granița dintre viață și moarte!

Misiunea paramedicilor era să o smulgă din ghearele morții. Nimeni nu mai vorbea! Se auzea doar numărătoarea compresiunilor: și unu, și doi, și trei…Numărătoarea asta o faci din reflex! Chiar dacă ai toate cursurile posibile și mulți ani de experiență! N-ai voie să greșești!

Niciun rezultat și numărătoarea reîncepe: și unu, și doi, și trei…și tot niciun semn de viață…și o iei de la capăt…speri să fie bine…trebuie să fie bine! Defibrilatorul, deși este doar un aparat, parcă devine membru al echipajului și comunică cu tine.

După 5-6 minute doamna Nuța își revine! Respiră! 5-6 minute care parcă au fost o eternitate! Între timp, ajunge la fața locului și ambulanța cu medic direcționată în sprijinul echipajului SMURD. Sorin, Ilie și Ionel își încheie misiunea cu bine! Este o mulțumire de nedescris!

Când ajungi acasă și primești un mesaj ca cel din imagine, din partea copilului doamnei Nuța, realizezi cât de mult a însemnat gestul tău. Te simți mândru și determinat să duci mai departe misiunile acestei nobile profesii, a salvatorilor de vieți! Felicitări, Sorin! Felicitări, Ilie! Felicitări, Ionel! La mulți ani și felicitări, tuturor celor care au fost de serviciu în aceste zile!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.