Respect, Tolbaru Marius!

Marți, 31 Ianuarie 2023Olt
Sursa Foto: Facebook ISU Olt

Respect  Tolbaru Marius | imaginea 1 „Nu am putut să stau deoparte!”

Marius și-a petrecut 2 zile de concediu, împreună cu familia, în stațiunea Călimănești-Căciulata. De dimineață, își ducea bagajele către mașină, când a văzut fum gros ieșind dintr-o anexă a hotelului în care a fost cazat.

“Alina, rămâi cu Maria la mașină și sună la 112! Eu merg să văd ce se întâmplă.” Nu a apucat să se apropie prea mult, iar în locul fumului gros care ieșea au început să apară flăcările.

„- Este cineva înăuntru?”, a strigat către personalul de la hotel care între timp au observat fumul și ieșeau să vadă ce se întâmplă. - Nu este nimeni înăuntru, dar exact acolo avem depozitul! Sunt multe materiale inflamabile! - Înăuntru aveți hidranți! Ajutați-mă să întind o linie!”

Pentru că fumul era foarte persistent, Marius și-a înfășurat un prosop în jurul feței și a intrat să stingă. Împreună cu 2 pompieri voluntari care au sosit la locul intervenției, a reușit să domolească înaintarea flăcărilor. Când au sosit echipajele de intervenție, Marius evacua bunurile dinăuntru.

”- Mulțumim pentru ajutor! V-ați mișcat foarte bine! Sunteți de aici, de la hotel? - Sunt colegul vostru, de la Olt. Eram în zonă și nu am putut sta deoparte. Am limitat propagarea incendiului, dar mai sunt multe materiale înăuntru! Nu am reușit să evacuez încă totul.”

”- Nu mai rămâneți măcar încă o zi la noi? Nu puteți pleca așa la drum! Voiam să vă mulțumim pentru că ne-ați ajutat. - Cu asta mă ocup! Mă bucur că am putut fi de folos.” Nu, nu a mai rămas o zi. Concediul i s-a terminat. Vineri dimineață, 27 ianuarie a.c. intra de serviciu. Tolbaru Marius este Șef Gardă Intervenție Stingere la Stația de Pompieri Scornicești.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.