Trei incendii în aceeași zi

Joi, 26 Ianuarie 2023Salaj
Sursa Foto: Facebook ISU Salaj

Trei incendii in aceeasi zi | imaginea 1 Bilanțul operativ al pompierilor sălăjeni cu prilejul minivacanței prilejuite de marcarea sărbătoririi Unirii Principatelor Române.

În perioada 21-24 ianuarie a.c., pompierii au acționat la 48 de intervenții în situații de urgență înregistrate la nivelul județului Sălaj, care au constat în acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD, incendii și alte tipuri de misiuni pentru protecția populației.

La sfârșit de săptămână, pompierii sălăjeni au fost solicitați să intervină, în ziua de luni, 23 ianuarie a.c., pentru stingerea unui număr de trei incendii, după cum urmează:

  • Luni după-masă, un apel pe numărul unic de urgență 112 solicita sprijinul pompierilor, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit pe un teren din cadrul unui operator economic din localitatea Valcău de Jos. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta la deșeuri. Cauza probabilă de incendiu a fost utilizarea necorespunzătoare a focului deschis în spații deschise.
  • Luni noaptea, pompierii zălăuani au intervenit pentru stingerea a două incendii izbucnite la scurt timp, la două tomberoane de gunoi, primul pe strada Tudor Vladimirescu și al doilea pe Aleea Năzuinței din Zalău.

Pompierii ajunși la fața locului au constatat că incendiile se manifestau în interiorul recipientelor, cu degajări de fum, arzând doar resturi menajere. În ambele cazuri cauza probabilă de incendiu a fost de natură termică (efectul termic al unei țigări nestinse). Se recomandă cetățenilor care fumează să stingă complet țigara înainte de a o arunca la gunoi, pentru a evita producerea unor incendii.

Pregătirea este cheia succesului misiunilor pompierilor sălăjeni. Pentru gestionarea promptă a unor situații de urgență ce se pot produce în raionul de intervenție, periodic, subunitățile I.S.U. Sălaj se pregătesc prin desfășurarea unor exerciții.

Astfel, luni, 23 ianuarie a.c., salvatorii șimleuani au organizat și desfășurat un exercițiu pe timp de noapte, cu forțe și mijloace în teren, pentru antrenarea structurilor de intervenție pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un operator economic cu activitate de prelucrare a lemnului, din Șimleu Silvaniei.

În acest exercițiu s-a pus accent atât pe coordonarea forțelor în cadrul misiunii, cât și pe intervenția specifică pe diferite tipuri de risc cuprinse în situația tactică.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.