22 de incendii de vegetație în 3 zile!

Luni, 27 Februarie 2023Gorj
Sursa Foto: Facebook ISU Gorj

22 de incendii de vegetatie in 3 zile | imaginea 1 Ultimele 3 zile au însemnat pentru pompierii gorjeni, pe lângă celelalte misiuni, inclusiv cele pentru înlăturarea efectelor negative produse de cutremurele din județul Gorj, 22 de intervenții pentru stingerea incendiilor de vegetație uscată.

Pare imposibil de schimbat obișnuința unor cetățeni de a utiliza focul deschis pentru igienizarea terenurilor agricole sau pentru arderea resturilor menajere. Zeci de hectare au fost mistuite de flăcări, iar echipele de intervenție, alături de serviciile voluntare pentru situații de urgență și voluntarii care li s-au alăturat, au depus eforturi ca incendiile să nu pună în pericol locuințele.

Anul 2022 a însemnat anul cu cele mai multe incendii de vegetație – 761! Sperăm ca oamenii să înțeleagă pagubele iremediabile pe care le pot produce aceste incendii, atât pentru comunități, dar și pentru mediul înconjurător. Nimic nu este mai fals ca o percepție de genul: “Mie nu mi se poate întâmpla!”

Trebuie să renunțăm la aceste practici, să conștientizăm riscul și să știm că acolo unde percepția despre pericole nu este suficientă există prevederi legislative care sancționează drastic aceste acțiuni! Renunță să utilizezi focul deschis pentru igienizarea terenurilor sau pentru arderea resturilor vegetale!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.