A ajuns la spital cu arsuri, în urma unui incendiu de locuință

Luni, 20 Februarie 2023Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

A ajuns la spital cu arsuri  in urma unui incendiu de locuinta | imaginea 1 Un bărbat, în vârstă de 65 de ani, din localitatea Brehuești, a ajuns la spital cu arsuri pe mâini, în urma unui incendiu care a izbucnit în locuința sa. S-a întâmplat sâmbătă după-amiază, 18 februarie a.c.

Două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani, dar și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Vlădeni au ajuns la fața locului și au constatat că ardea întreaga locuință. Pompierii au înlăturat pericolul de explozie, din interior fiind scoasă o butelie.

Cel mai probabil, incendiul a fost generat de jarul căzut din sobă pe materiale combustibile. ‼️Pentru a preveni astfel de evenimente, pompierii vă recomandă:

  • nu lăsați sobele și alte mijloace de încălzire nesupravegheate pe timpul funcţionării;
  • nu introduceți în sobă lemne cu lungimea mai mare decât vatra focarului; ▪️nu lăsați ușa sobei deschisă; ▪️nu supraîncălziți soba;
  • montați pe pardoseală, în fața ușii de alimentare cu combustibil a mijlocului de încălzire, o bucată de tablă cu dimensiuni de 0,50 x 0,70 metri;
  • nu puneți haine la uscat pe sobe sau în imediata lor apropiere; ✔️stingeți focul pe timpul nopții;
  • nu lăsați, niciodată, copiii singuri în casă, mai ales într-o încăpere unde este în funcțiune un mijloc de încălzire.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.