A rămas fără acoperiș deasupra capului, în urma unui incendiu

Marți, 07 Februarie 2023Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

A ramas fara acoperis deasupra capului  in urma unui incendiu | imaginea 1 O femeie de 80 de ani, din localitatea Flămânzi, a rămas fără acoperiș deasupra capului, în plină iarnă, în urma unui incendiu. S-a întâmplat sâmbătă seară, 4 februarie a.c.

Când s-a produs evenimentul, proprietara nu era acasă. Aceasta a făcut focul în sobă și a plecat să-și viziteze fiul. La întoarcere, și-a găsit locuința cuprinsă de flăcări și a sunat după ajutor.

La fața locului au ajuns, în cel mai scurt timp, două echipaje din cadrul Punctului de Lucru Flămânzi și Detașamentului de Pompieri Botoșani, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă.

Aceștia au constatat că ardea întreaga locuință și că exista pericolul de propagare a flăcărilor la o altă casă.

Pompierii au intervenit mai bine de două ore pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor. Cel mai probabil, incendiul a fost generat de jarul căzut din sobă pe materiale combustibile.

Pentru a preveni astfel de evenimente, ISU Botoșani vă recomandă:

  • nu lăsați sobele și alte mijloace de încălzire nesupravegheate pe timpul funcţionării;
  • nu introduceți în sobă lemne cu lungimea mai mare decât vatra focarului; ▪️nu lăsați ușa sobei deschisă; ▪️nu supraîncălziți soba;
  • montați pe pardoseală, în fața ușii de alimentare cu combustibil a mijlocului de încălzire, o bucată de tablă cu dimensiuni de 0,50 x 0,70 metri;
  • nu puneți haine la uscat pe sobe sau în imediata lor apropiere; ✔️Stingeți focul pe timpul nopții;
  • nu lăsați, niciodată, copiii singuri în casă, mai ales într-o încăpere unde este în funcțiune un mijloc de încălzire.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.