Adulți, copii și animale de companie evacuați dintr-un incendiu de bloc

Joi, 09 Februarie 2023Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Adulti  copii si animale de companie evacuati dintr un incendiu de bloc | imaginea 1 26 de persoane, dintre care trei copii, dar și patru animale de companie (câini și pisici) au fost evacuate, în noaptea de duminică spre luni, 6 februarie a.c., din apartamentele în care locuiau, în urma unui incendiu produs pe casa scării.

Evenimentul a avut loc într-un bloc turn, situat pe șoseaua București din municipiul Giurgiu. Oamenii au simțit un miros puternic de fum pe scară și au sunat la 112.

La caz s-au deplasat, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime, o descarcerare, o ambulanță SMURD, o ambulanță SAJ, echipaje de poliție și jandarmi.

Pompierii au constatat că incendiul se manifesta la etajul cinci, acolo unde au ars parțial două plăci de rigips carton care erau depozitate pe scară, ghivece cu flori, o masă și cabluri electrice, de televiziune și de internet.

Echipajele medicale au preluat două femei, care s-au speriat din cauza incendiului și le-au acordat îngrijiri medicale, la fața locului. Pe holul de la etajul cinci, s-a deteriorat peretele scării pe o suprafață de aproximativ patru mp.

Pompierii au reușit să limiteze propagarea incendiului la apartamentele de pe scară. Cel mai probabil, evenimentul a fost provocat de lumânările lăsate aprinse la una dintre uși, în memoria unei persoane care a decedat. Proprietarii nu se aflau la domiciliu în momentul producerii incendiului.

❗IMPORTANT:

  • asigurați-vă că lumânările se află în poziţie verticală şi sunt fixate într-un suport special destinat, astfel încât să nu cadă sau să curgă picături de ceară fierbinte;
  • nu lăsați lumânările aprinse dacă trebuie să părăsiţi încăperea; 🕯amplasați întotdeauna lumânările pe o suprafaţă netedă rezistentă la căldură;
  • nu puneți lumânările aprinse în apropierea materialelor care se pot aprinde uşor (mobilier, perdele, ziare etc.) sau în locuri unde pot ajunge copiii şi animalele;
  • stingeți întotdeauna lumânările înainte de a le muta; 🕯nu adormiţi cu lumânările aprinse.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.