Au reînceput incendiile de vegetație!

Joi, 23 Februarie 2023Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Au reinceput incendiile de vegetatie | imaginea 1 Aproximativ șapte hectare de vegetație uscată, lăstăriș și mărăciniș au ars, marți după-amiază, 21 februarie a.c., pe șoseaua Portului din municipiul Giurgiu. Incendiul se manifesta în mai multe focare, aproape de o fermă, existând pericolul de propagare la aceasta.

La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. Aceștia au constatat faptul că arderea era întreținută de vânt și au acționat rapid, astfel încât flăcările să nu se extindă, fiind o zonă cu multă vegetație, dar și cu diverse deșeuri depozitate la întâmplare (anvelope uzate).

În unele locuri, nu s-a putut realiza accesul cu autospecialele de intervenţie, pompierii folosind lopețile pentru a stinge flăcările. Incendiul a fost lichidat în circa trei ore, pompierii reușind să limiteze propagarea focului la ferma respectivă. Cauza probabilă de producere a acestuia a fost focul deschis în spații deschise.

Pompierii atrag atenția asupra faptului că folosirea focului deschis în locuri cu vegetație uscată, pentru arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile pot avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor.

În astfel de cazuri, flăcările se pot întinde cu repeziciune pe o suprafață mare, iar în condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată sau de deșeuri menajere pot deveni și mai periculoase dacă se manifestă aproape de locuințe, de rețele de electricitate sau de locuri cu pericol de explozie.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.