Au salvat un bărbat de sub dărâmături, după o misiune continuă de 12 ore

Luni, 13 Februarie 2023Bucuresti-Ilfov
Sursa Foto: Facebook ISU Bucuresti-Ilfov

Au salvat un barbat de sub daramaturi  dupa o misiune continua de 12 ore | imaginea 1 Duminică dimineață, 12 februarie a.c., echipa RO-USAR 2 a salvat de sub dărâmături un bărbat în vârstă de 35 ani, după o misiune continuă de 12 ore. După ce a fost identificată victima, cu ajutorul senzorilor de amplificare a sunetelor, salvatorii au realizat în mod progresiv accesul printre elementele prăbușite, pentru a-i oferi o mască cu oxigen.

Cel de-al doilea modul mobilizat în Republica Turcia, format din echipa de căutare-salvare RO-USAR, medici și asistenți SMURD și echipaj cu personal canin specializat în căutare-salvare au acționat pentru extragerea și salvarea bărbatului, surprins pe casa scării, o clădire de 6 etaje, prăbușită complet.

Pentru această misiune dificilă s-au utilizat echipamentele de salvare aflate în dotarea pompierilor salvatori RO-USAR, activitatea fiind sub coordonare medicală.

Victima, prinsă sub grinda de beton de la nivelul etajelor superioare, era conștientă și cooperantă. Echipa medicală SMURD a acordat îngrijirile de specialitate care se impuneau victimei, aceasta fiind mai apoi predată ambulanței, aflată la fața locului.

În acțiunile de salvare a fost implicat personal medical și voluntari turci. Această reușită le dă salvatorilor puterea de a continua până la capăt. Mai există speranță!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.