Bilanțul intervențiilor din luna ianuarie

Joi, 09 Februarie 2023Bacau
Sursa Foto: Facebook ISU Bacau

Bilantul interventiilor din luna ianuarie | imaginea 1 În luna ianuarie a.c., echipajele de intervenție din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al județului Bacău au răspuns unui număr de 656 solicitări primite pe Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112.

Astfel, în intervalul menționat, pompierii băcăuani au lichidat 59 de incendii, 2 arderi necontrolate, au intervenit în 32 de cazuri pentru asistența persoanelor, trei cazuri pentru descarcere, o intervenit într-o misiune pentru salvarea animalelor, au desășurat trei exerciții, două misiuni de asigurare/supraveghere și au gestionat alte 78 de intervenții în sprijinul comunităților.

De asemenea, în perioada de referință, au fost executate opt misiuni pirotehnice, iar echipajele SMURD au intervenit în 469 de cazuri.

Dintre cele 59 de incendii produse în aria de competență a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al județului Bacău, 20 au avut drept cauză probabilă coșul/burlanul de fum defect sau necurățat, 11 - cenușa/jarul/scânteile de la sistemele de încălzire, 10 – focul deschis în spații închise, 6 – instalațiile electrice defecte, 5 – mijloace de încălzire nesupravegheate, 1 – mijloace de încălzire improvizate, 1 – aparate electrice sub tensiune, 1 – acțiune intenționată, 2 – scurgeri/scăpări de produse inflamabile.

❗️Pentru a preîntâmpina astfel de incidente, pompierii vă aduc la cunoștință faptul că verificarea, repararea și curățarea periodică a coșurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii! De asemenea, este interzisă folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate, precum şi aprinderea focului prin utilizarea lichidelor inflamabile❗️

În ceea ce privește pregătirea personalului operativ, în luna ianuarie, în subunitățile de intervenție au fost organizate trei exerciții. De asemenea, în acest interval, o parte din personalul operativ a participat la stagii de perfecționare a tehnicilor de deblocare și întrerupere a alimentării cu energie electrică și gaze a locuințelor și a tehnicilor de pătrundere și ventilare a construcțiilor.

Pe linia prevenirii şi stingerii incendiilor şi protecţiei civile, specialiștii din cadrul Inspecției de Prevenire au efectuat un număr de 49 controale de specialitate. În urma acestora, au fost constatate 81 de deficienţe, sancționate contravențional (57 avertismente și 24 de amenzi în cuantum de 407.000 lei). Totodată, ca măsură contravențională complementară s-a dispus oprirea funcționării ori utilizării a unei construcții/amenajări încadrate ca obiectiv de turism.

Pe timpul controalelor, personalul din cadrul Inspecției de Prevenire a desfășurat activități de informare preventivă pe baza campaniilor naționale „RISC”, „Nu tremur la cutremur” și „F.O.C. – Flăcările Omoară Copii”.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.