Binele se dă mai departe - Respect, Marius Matei!

Luni, 20 Februarie 2023Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Binele se da mai departe   Respect  Marius Matei | imaginea 1 Vineri seara, 17 februarie a.c., Marius abia intrase în parcarea unui supermarket. A coborât din autoturism și chiar în acel moment a auzit un zgomot și pe cineva strigând: „Ajutor! Sunați la 112!”

O femeie era căzută la pământ. Un șofer a acroșat-o cu mașina. Marius a mers imediat lângă ea pentru a vedea unde este rănită, iar oamenii din jur au sunat la 112. „Sunt pompier. Vreau să vă ajut”, i-a spus Marius, încercând să o liniștească.

Aceasta acuza dureri în zona șoldului și era foarte important să nu se miște, pentru a nu-și agrava situația. I-a imobilizat spatele și a rămas lângă ea până la sosirea ambulanței. Știa că în astfel de cazuri pacienții trebuie să își păstreze calmul, iar faptul că a vorbit cu un paramedic a ajutat-o foarte mult, pentru că i-a dat încredere că va trece cu bine peste acest eveniment nefericit.

Marius și-a dorit dintotdeauna să devină pompier. A povestit că se ghidează în viață după motto-ul “Binele se dă mai departe”, iar prin intervenția sa credem că a reușit ce și-a propus. A absolvit Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă “Pavel Zăgănescu” din Boldești, iar de doi ani este salvator în cadrul ISU Giurgiu.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.