Bombă de aruncător, descoperită la marginea orașului Giurgiu

Joi, 16 Februarie 2023Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Bomba de aruncator  descoperita la marginea orasului Giurgiu | imaginea 1 O bombă de aruncător a fost descoperită, marți după-amiază, 14 februarie a.c., pe un teren viran de la marginea municipiului Giurgiu. Un bărbat care se afla la vânătoare a observat obiectul și și-a dat seama că este vorba despre muniție neexplodată. Acesta a cerut sprijinul autorităților.

Pirotehnicienii din cadrul ISU Giurgiu s-au deplasat la fața locului pentru cercetarea, detectarea și identificarea obiectului respectiv. Aceștia au constatat că este o bombă de aruncător, de calibrul 120 mm. Muniția a fost ridicată și transportată în siguranţă, urmând să fie distrusă în poligonul de specialitate.

De la începutul anului, au mai fost descoperite trei proiectile explozive de calibrul 76 mm și 100 mm, dar și un focos fuzant în pădurea din localitatea Calugăreni și pe terenuri din Giurgiu, Stoenești și Slobozia.

❗️ATENȚIE❗️Muniția neexplodată este foarte periculoasă și de aceea oamenii trebuie să știe ce să facă atunci când găsesc obiecte metalice ce seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartușe sau altele asemănătoare.

În primul rând nu trebuie să le atingă sau să le lovească, chiar dacă sunt parțial îngropate în pământ sau se află la suprafață.

Nu trebuie să le ridice pentru că nu au de unde să știe în ce stadiu se află acestea. Dacă nu sunt siguri ce fel de obiecte sunt, nu trebuie să le taie și nici să le folosească pentru improvizarea unor unelte sau ornamente.

Din curiozitate, unii oameni ar putea fi tentați să demonteze focoasele sau alte elemente componente, iar acest lucru este interzis pentru că o astfel de acțiune poate provoca explozii.

Tot ce trebuie să facă cetățenii este să apeleze numărul de urgență 112 dacă descoperă obiecte metalice cilindrice sau de altă formă ce prezintă suspiciunea că ar fi elemente de muniţie neexplodată.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.