Camarazi în lupta pentru viață!

Luni, 13 Februarie 2023Bucuresti-Ilfov
Sursa Foto: Facebook ISU Bucuresti-Ilfov

Camarazi in lupta pentru viata | imaginea 1 Plt. adj. Nicu Daniel Mihai și câinele de căutare-salvare în mediul urban Thor sunt colegii din echipa RO-USAR, care de 4 zile luptă cot la cot cu ceilalți colegi să salveze vieți!

Nicu este salvator din anul 2006. Este mereu cu poveștile la el și se poate mândri cu o vastă experiență ca pompier salvator, acumulată în timp, prin misiunile dificile la care a participat și continuă să participe.

Pentru Nicu, misiunile internaționale nu sunt străine. El a fost prezent la numeroase exerciții, atât naționale, cât și internaționale și, totodată, Nicu este unul dintre salvatorii români care a participat și la misiunea din Albania, în anul 2019, fiind parte din echipa Romaniei acreditată INSARAG.

Pe lângă această componentă de căutare-salvare, pe care o deservește cu grijă, respect și responsabilitate, Nicu este și conductor câine, are brevet în alpinism de intervenție, este paramedic SMURD și a parcurs și modulul de descarcerare din autovehicule electrice.

Partenerul lui în misiune, faimosul Thor, nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este un câine din rasa ciobănesc german, în vârstă de 6 ani, acreditat pentru căutare-salvare în mediu urban de Centrul Chinologic Sibiu și care face parte din echipă, încă din anul 2018.

Prietenia dintre cei doi este una aparte, Thor fiind alături de Nicu, la toate misiunile din care acesta a făcut parte. Împreună, ca doi camarazi, continuă să aducă speranță și lumină în ochii celor aflați în suferință. Sunt doi salvatori a căror muncă o cinstim permanent!

Camarazi in lupta pentru viata | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.