Casa unei familii a luat foc de la un scurtcircuit

Luni, 27 Februarie 2023Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Casa unei familii a luat foc de la un scurtcircuit | imaginea 1 Casa unei familii din localitatea Cucuruzu a luat foc, sâmbătă seară, 25 februarie a.c., cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit. Proprietarii au reușit să iasă din locuință la timp și au cerut ajutor.

La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o cisternă, sprijiniți de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din comuna Răsuceni, cu o cisternă.

Aceștia au constatat faptul că incendiul se manifesta violent, atât la nivelul acoperișului, cât și în interiorul locuinței, din nefericire, pagubele fiind însemnate. Pentru a preveni astfel de evenimente, pompierii vă recomandă să:

  • nu utilizaţi aparate electrice care au conductorii de alimentare uzaţi, deterioraţi sau care nu mai au ştecher. Firele introduse direct în priză, pe lângă pericolul electrocutării, nu asigură un contact bun şi provoacă încălzirea excesivă a conductorilor electrici;
  • la suplimentarea receptoarelor asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional;
  • nu alimentaţi mai mulţi consumatori electrici (frigidere, radiatoare, plite electrice, boilere, calorifere, aeroterme etc.) din acelaşi prelungitor sau priză, în acelaşi timp. Conductorii se încălzesc (mai ales în zona contactelor priză-ştecher) şi izolaţia se topeşte, producând scurtcircuitul;
  • verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate; ✔️ nu faceți improvizații la instalația electrică.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.