Două incendii gestionate pe parcursul unei zile

Luni, 13 Februarie 2023Mehedinti
Sursa Foto: Facebook ISU Mehedinti

Doua incendii gestionate pe parcursul unei zile | imaginea 1 În cursul zilei de joi, 9 februarie a.c., pompierii mehedințeni au intervenit pentru stingerea a două incendii.

Primul a izbucnit la coșul de fum al unei case de locuit din municipiul Drobeta Turnu Severin. Un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin a acționat prompt, lichidând imediat incendiul. Cauza probabilă de izbucnire a acestuia a fost determinată de coșul de fum necurățat de funingine.

Cel de-al doilea incendiu a izbucnit la un adăpost de animale dezafectat, în localitatea Pavăț, comuna Tâmna. Un echipaj de pompieri din cadrul Stației Strehaia a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea incendiului, împiedicând extinderea acestuia la casa din imediata apropiere. Cauza probabilă de izbucnire a fost determinată de fumatul în locuri neprotejate corespunzător.

Din fericire, nu au fost înregistrate victime, însă pompierii atrag atenția cetățenilor că nerespectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor poate produce tragedii.

⚠️Se reamintește acestora că, în ceea ce privește exploatarea coșurilor de evacuare a fumului, este obligatorie verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a acestora, fiind 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐳𝐢𝐬𝐚̆ folosirea lor dacă sunt necurățate.❗De asemenea, se interzice fumatul în magazii, şoproane, fânare, poduri, depozite furaje şi alte locuri cu pericol de incendiu.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.