Incendii, accidente rutiere și alte misiuni în sprijinul comunității hunedorene

Joi, 23 Februarie 2023Hunedooara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Incendii  accidente rutiere si alte misiuni in sprijinul comunitatii hunedorene | imaginea 1 În interval de 72 de ore, echipajele operative din cadrul ISU Hunedoara au fost prezente la datorie pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență. Astfel, paramedicii au acordat asistență medicală în 131 de cazuri, în timp ce pompierii salvatori au desfășurat 65 de misiuni în alte situații de urgență.

Ca urmare a manifestării fenomenelor meteo periculoase, echipajele operative au intervenit în 8 situații, doar duminică, 19 februarie a.c., pentru a înlătura efectele negative produse de vântul puternic și ploile abundente, în localitățile Petroșani, Lupeni, Hunedoara, Bucureșci și pe Defileul Jiului.

Tot în perioada menționată, pompierii militari au fost solicitați pentru localizarea și stingerea a 4 incendii, care au avut loc în municipiul Petroșani și în localitatea Călan, precum și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor ca urmare a producerii a 2 accidente rutiere, dar și în alte 3 cazuri în care au fost semnalate scăpări de gaze și un scurtcircuit electric la un stâlp de iluminat.

De asemenea, pompierii au desfășurat 5 misiuni de sprijin al Serviciului de Ambulanță Județean, 9 misiuni de verificare a secțiilor ATI ale unităților spitalicești din județ, 7 activități de recunoaștere și informare în teren, 24 de misiuni de identificare a efectelor produse de cutremurele din ultima perioadă și alte 3 misiuni în sprijinul comunității.

În continuare, salvatorii hunedoreni vor fi la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical persoanelor aflate în dificultate. (foto arhivă intervenții I.S.U. Hunedoara ianuarie – februarie)

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.