Intervenție dificilă pentru stingerea unui incendiu de gospodărie

Marți, 07 Februarie 2023Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

Interventie dificila pentru stingerea unui incendiu de gospodarie | imaginea 1 Echipaje din cadrul ISU Teleorman și ISU Olt, cu trei autospeciale de stingere, un echipaj SMURD și o autospecială pentru primă intervenție și comandă, au intervenit noaptea de miercuri spre joi, 2 februarie a.c., în jurul orei 23.15, în comuna Giuvărăști, pentru stingerea unui incendiu puternic, izbucnit într-o gospodărie și propagat la gospodăria vecină.

În sprijinul militarilor au acționat și pompierii de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Giuvărăști, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă. La sosirea primelor echipaje, ardeau acoperișurile de la două locuințe, mai multe anexe gospodărești, furaje și folie de polietilenă.

Pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative, pompierii au acționat mai bine de trei ore. În urma incendiului, au ars acoperișurile locuințelor și anexelor, pe aproximativ 300 de metri pătrați, circa 100 de baloți de lucernă și folie de polietilenă. De asemenea, au fost deteriorate tavanele locuințelor și anexelor gospodărești.

❗️Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit electric, produs la un conductor electric cu defecțiuni sau improvizații. Pentru a evita producerea unor astfel de evenimente, care se pot solda cu pagube materiale importante și chiar cu pierderi de vieți omenești, se reamintesc principalele măsuri de prevenire a incendiilor izbucnite din cauza instalațiilor electrice:

  • nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;
  • nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;
  • nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan; • efectuaţi verificarea periodică a instalaţiei electrice;
  • la suplimentarea receptoarelor asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional;
  • verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;
  • nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite; • nu suprasolicitaţi o priză deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent;
  • instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând indicaţiile producătorului.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.