Intervenție pentru protejarea gospodăriilor aflate în pericol de inundație

Joi, 23 Februarie 2023Hunedooara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Interventie pentru protejarea gospodariilor aflate in pericol de inundatie | imaginea 1 Luni, 20 februarie a.c., pompierii Secției Brad au intervenit pentru îndiguirea cu saci de nisip a curților din două gospodării care se aflau în pericol de a fi inundate, în urma revărsării râului Crișul Alb, în localitatea Prihodiște, comuna Vața de Jos.

La acțiune au participat și reprezentanți ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență – Vața de Jos și ai Administrației Bazinale de Apă „Crișuri”- formația Brad. În comunele Vața de Jos și Baia de Criș aproximativ 530 hectare de teren agricol sunt acoperite de apă.

La ora transmiterii acestei informații, la Stația hidrometrică Vața de Jos, debitul râului Crișul Alb nu atinsese cota de pericol, iar tendința este de scădere a nivelului apei.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.