Intervenție pentru salvarea unui bărbat căzut într-un siloz

Luni, 13 Februarie 2023Arad
Sursa Foto: Facebook ISU Arad

Interventie pentru salvarea unui barbat cazut intr un siloz | imaginea 1 Pompierii militari arădeni au intervenit vineri, 10 februarie a.c., în jurul orei 12:00, pentru salvarea unei persoane căzute într-un siloz pentru depozitarea cerealelor din orașul Sântana.

Pentru misiune au fost dislocate de urgență forțe și mijloace din cadrul Detașamentului de Pompieri Arad cu: o autospecială pentru salvare la înălțimi, două autospeciale de stingere dotate cu accesorii de salvare și un echipaj SMURD Terapie Intensivă Mobilă, încadrate cu 15 salvatori.

La sosirea echipajelor de intervenție și în urma recunoașterii efectuate de salvatori, victima, un bărbat, era căzut în interiorul celulei, de la o înălțime de aproximativ 16 m, pe cereale. Bărbatul, care prezenta dureri la nivelul membrelor inferioare, fiind conștient și cooperant a fost evaluat medical la locul evenimentului și pregătit pentru evacuare.

Pentru extragerea acestuia în siguranță, salvatorii au acționat cu ajutorul autospecialei de intervenție și salvare la înălțimi, în vederea trolierii persoanei, imobilizând-o pe targa lopată.

După aproximativ o oră de intervenție, salvatorii au extras în siguranță victima din siloz, ulterior aceasta fiind preluată de către echipajul medical SMURD Terapie Intensivă Mobilă, care a transportat-o la spital pentru îngrijiri și investigații medicale suplimentare.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.