Intervenții în urma viscolelor și ninsorilor abundente

Marți, 07 Februarie 2023Timis
Sursa Foto: Facebook ISU Timis

Interventii in urma viscolelor si ninsorilor abundente | imaginea 1 În urma primirii ATENȚONĂRII Meteo 𝗖𝗼𝗱 𝗴𝗮𝗹𝗯𝗲𝗻 de viscol și ninsori, la nivelul Inspectoratului Pentru Situații de Urgență “Banat” al județului Timiș s-a intervenit, până în acest moment pentru:

  • 8 degajări de copaci căzuți pe carosabil, pe gardul unei case și pe autoturisme; - 4 degajări de cabluri căzute pe carosabil; - 1 degajare panou publicitar metalic de pe stâlp; - 2 degajări elemente de construcție cu pericol de cădere de pe clădiri și fațade; - 4 degajări de tablă de pe acoperișuri, cu pericol de cădere.

La aceste misiuni au fost alertați peste 40 de pompieri din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Timișoara si Stației de Pompieri Sânnicolau Mare cu 5 autospeciale de primă intervenție și comandă, 2 autoscări mecanice de lucru și salvare de la înălțimi, 2 autospeciale de descarcerare și 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă.

La ora 17:07, pompierii din cadrul Stației Sânnicolau Mare au fost solicitați să intervină pentru degajarea unui copac căzut pe un autoturism aflat în mișcare, pe DJ 594 A în localitatea Comloșu Mare. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

🕕 Atenționarea meteorologică este valabilă î𝐧𝐜ă 𝟏𝟐 𝐨𝐫𝐞. Respectați următoare recomandări:

❗Evitați să porniți la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate;

❗Înainte de plecare, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.);

❗Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților;

❗Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ;

❗Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcție.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.